top of page

Furcsa hozadéka is van az ukrajnai háborúnak, Erdei Zsolt biztonságba helyezte aranyérmeit

A klasszis bokszoló nem vitrinben vagy a párnája alatt tartja az értékes aranyérmeket. A szomszédban dúló háború miatt egyre többen gondolják úgy, hogy értékeik nincsenek otthon biztonságban.

Furcsa hozadéka is van a szomszédban dúló háborúnak: egyre többen gondolják úgy, hogy jobb, ha biztonságba menekítik értékeiket.


- Azt tapasztaljuk, hogy napról napra egyre nagyobb az érdeklődés, mind többen bérelnek széfet, lassan megtelik az összes. Az orosz –ukrán háború kitörése óta ugrásszerűen nőtt az emberek igénye arra, hogy biztonságban tudják értékeiket – mondta lapunk érdeklődésre Hajdú Viktória, a Safe Box Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke. Ma ez a társaság működteti Magyarországon a legtöbb trezort. Az itt alkalmazott technológia XXI. századi, ami most kezd elterjedni a világban, Amerikától kezdve Svájcon át egészen Kínáig. A hagyományos banki széfekkel szemben a nap 24 órájában nyitva áll, s aki igénybe veszi, az nem találkozik senkivel, amikor biztonságba helyezi értékeit.


Lapunk munkatársa bebocsátást nyert a Millenáris Irodaház szigorúan őrzött, sci-fi-be illő széfközpontjába, ahol mindent a technika ural, de ahogy mondják, ez elengedhetetlen a diszkrécióhoz.Aki ide érkezik, a mélygarázsban az autójából kilépve a szerződéskor kapott speciális mágneskártyájával egymás után nyitja az ajtókat, a folyosón és termeken végighaladva. Végül egy szobába ér, ahol bankautomatához hasonló szerkezet várja. Csakhogy ez nem bankjegyeket ad ki, vesz be, hanem fémdobozokat, három különböző méretben. Nem tudható, mit rejtenek a széfek, mert ez szigorúan titkos, de talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt feltételezzük, hogy a készpénz mellett tartanak itt aranyrudakat, ékszereket és más értéktárgyakat is. A fémdobozba helyezett értékeket robot juttatja el a helyére, ezt emberi szem már nem láthatja. Tévedés kizárva.


Mint megtudtuk, sok híresség is igénybe veszi ezt a szolgáltatást, de neveket természetesen nem árultak el. Akad azonban olyan híresség is, aki nem csinál titkot abból, hogy itt tartja az értékeit.

- Van ugyan némi megtakarításom, de számomra azok az aranyérmek az igazi kincsek, amikért megharcoltam, és bajnokként akasztották a nyakamba. Ezeket akarom mindenképpen biztonságban tudni. Egy betörővel persze én is elbánnék, de lássuk be, nem ülhetek egész nap otthon, hogy őrizzem a kincseimet – mondta a Ripostnak Erdei Zsolt, becenevén Madár.

Comments


bottom of page